Re-Fits - Fietsen aangepast aan de tijd en de berijder

"Die is rijp voor de sloop" horen wij mensen soms zeggen. Ze maken een gebaar van "gooi maar weg, dat ding". In de meeste gevallen zijn wij het daar niet mee eens. Als wij de fiets eenmaal gerestaureerd hebben, eventueel voorzien van een kekke kleur en nagelnieuwe draaiende delen, dan is de kwaliteit, uitstraling en het comfort beter dan van de meeste nieuwe fietsen.

Re-Fits op maat: uw eigen fiets opwaarderen
U kunt vanzelfsprekend ook uw eigen klassieke fiets (of die van uw ouders) een Re-Fit laten ondergaan. In overleg worden onderdelen vervangen of blijven deze na een intensieve controle en behandeling gehandhaafd.

Voor het afmonteren beschikken wij over een ruime keuze moderne en klassieke onderdelen van bekende merken als Schwalbe, Velo Orange, Sturmey Archer, Sachs, Brooks, Haut Bois, Simplex, Shimano, Phillipe, Michelin etc.

De prijzen voor het renoveren van een fiets verschillen erg naar gelang de staat van de fiets en de onderdelen die gebruikt worden om de fiets weer op te knappen. Voor een prijsopgaaf kunt u het beste langskomen met uw fiets in onze werkplaats. Mocht u verder weg wonen kunt u ook telefonisch of per e-mail met ons opnemen om de mogelijkheden te verkennen.

Re-Fits: huidig aanbod

Heeft u geen passende fiets die u een Re-Fit kan laten ondergaan? Wij hebben een grote en veelzijdige verzameling frames die wij naar wens op kunnen bouwen. Bovendien zorgen we ook altijd voor een mooi aanbod van Re-Fits in onze winkel. Zo hebben we wij een vast aanbod van klassieke heren- en damesfietsen. Daarnaast hebben we mooie sportfietsjes uit de jaren 70/80, meestal voorzien van versnellingsnaaf. Voor ons huidige aanbod zie: verkoop.

  • Veeno Re-Fits

    Met deze verlichting op naafdynamo staat de greyhound vol in de spotlight.

  • Gazelle Re-Fits

    Fiets uit de familie: van vader op zoon op zoon. Klaargemaakt voor de komende generaties.

  • Raleigh Re-Fits

    All steel Raleigh. Prachtige diepbruine lak.

Re-Fits kruisframe-fiets van het merk Simplex

Een bijzonder fraaie fiets die volledig volgens het Re-Fits principe wordt hersteld. In dit geval volledig nat gelakt en voorzien van gouden biezen.

Drie versnellingsnaaf met terugtraprem, behouden van de groefkogellagers inclusief de trapas en het kenmerkende daarbij behorende cranckstel inclusief "geboute" tandwiel.

Bijzonder detail van het balhoofd van deze Simplex fiets. De lagerschalen zijn geintegreerd in het frame en let op de vlakke stelconus die zo kenmerkend is voor Simp

Niet scherp genomen, maar zichtbaar voor de kenner. Links en rechts voorzien van geschroefde stofdeksels!

Fraaie balhoofdlug van Simplex kruisfiets. Let op achtergrond; het frame hangt in de "bok".

Het vooraanzicht van de Simplex kruisfiets met een mooi stijlvol Simplex plaatje gedecoreerd.

Raleigh All Steel Bicycle uit 1979

Ook deze Raleigh is weer een fiets uit de familie. Prachtig bewaard gebleven in de schuur van vader. De zoon geeft ons het vertrouwen om de fiets weer voor jaren zorgeloos te kunnen gebruiken.

Het befaamde stuurslot van Raleigh Nottingham.

De markante lus van de staande achtervork gesoldeerd om de lug van de horizontale buis.

Gazelle Tour de France